|
.
|
Webmaster: Maria Jonasson Enarsrud@enarsrudgard.se |
Recept |
Lammfärscurry 4 portioner
Halvera, skala och klyfta lökarna, fräs dem 5 minuter i smöret i stekpanna på knapp medelvärme. Ta upp och lägg i färsen, fräs den brynt och grovsmulig på hög värme. Salta, peppra och blanda i curryn. Låt fräsa några minuter och tillsätt sedan tomatkrosset. Rör om och låt koka ihop 5 minuter, Blanda i löken. Smaksätt yoghurten med salt, peppar, citron och mynta. Skiva, strimla och tärna äpplena fint, blanda ner i yoghurten. Servera med luftigt pasta eller ris. Gärna kokt med kryddnejlikor! |
Kryddig Lammgryta 4 portioner Bryn kött och lök i matfett. Krydda med chilipulver, salt och peppar. Lägg över i en gryta. |
Lammbiffar med lingon 4 portioner400 g nöt- eller lammfärs
1 ägg 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 5 krossade enbär 1 tsk timjan 1 dl gräddfil 2 msk finhackad eller riven lök Smör 2 1/2 dl Kelda gräddsås 1/2 dl rårörda lingon Blanda färsen med ägg, salt, peppar, enbär, timjan, gräddfil och lök. Forma till 8 små biffar. Stek dem i smör i en stor stekpanna 4-5 min på varje sida. Häll i gräddsåsen och klicka ner lingonen. Låt det koka någon minut. Strö ev. över lite färsk timjan. Servera biffarna med kokt potatis och grönsaker ! |